במסגרת המפגשים שאני מקיימת עם יזמים צעירים בתחילת דרכם היזמית, עולה לא אחת סוגית הפחד, פחד לחשוף את הרעיון, פחד להתחיל בעשייה, פחד מכישלון ואפילו.. פחד מההצלחה.
ראשית, הפחד הוא רגש טבעי, רוב היזמים הצעירים באים מתחומים אחרים, לא ניהלו או פיתחו יוזמה עצמאית קודם והפעילות מהווה אתגר משמעותי עבורם.
כדי להתמודד עם הפחד בצורה יעילה כדאי לקבל ידע וכלים המקטינים את תחושת חוסר הידע ואי הודאות. כיום יש מרכזים רבים בהם ניתן ללמוד את סל הכלים הבסיסי הנדרש למימוש רעיון לכדי עסק (פרוצדורת לפתיחת עסק, פיננסים, רישום פטנט, שיווק, מידע שיווקי, תקשורת בינאישית ועוד..).
חלק מהקורסים ממומנים ע"י הממשלה כגון הקורסים הניתנים במט"י (מרכז טיפוח יזמות)ברחבי הארץ. כדאי לבדוק את התכנים והדגשים בכל קורס ולבחור את זה שיספק את הצרכים בצורה הטובה ביותר.
בנוסף ליווי של יועץ מנוסה בשלבים הראשונים יכול לקצר מאוד את "עקומת הלמידה" לאפשר ליוזמה להיבנות ולהתחיל לפעול בצורה טובה ומהירה יותר.
מחקר מעניין שנעשה בברזיל בשיתוף ד"ר דפנה שוורץ מאוניברסיטת בן גוריון חקר את הקשר בין ייעוץ לבין יכולת של יזמים להתמודד ולהצליח בעולם העסקי. המחקר העלה כי עסקים צעירים שנעזרו בשירותי ייעוץ יכלו לאבחן טוב יותר את הבעיות עימן הם מתמודדים ולכן גם לפתור אותן בצורה יעילה יותר.
נראה שגם אצלנו לייעוץ בשלבים ראשונים של בנית עסק חשיבות רבה ויכולת לשפר את סכויי ההצלחה ואת התוצאות.
אז ..ניתן להוריד את מפלס הפחד ע"י לימוד ורכישת כלים ניהוליים, להיעזר בייעוץ מקצועי לקיצור תהליכים ובעיקר לעשות!! ולא לתת לפחד להשתלט ולשתק.