מחקרי שוק

מחקרי שוק משמשים ככלי אמין ואובייקטיבי עבור יזמים ומנהלים לקבלת מידע הנדרש בצומתי קבלת החלטות ניהוליות.
דוגמאות נפוצות כוללות סוגיות דוגמת GO/NO GO לפרויקט, כניסה לתחום עיסוק חדש, החדרת מוצר חדש, קביעת קהל היעד למוצר, החלטה על המסר השיווקי ועל ערוצי השיווק, שיפור השירות ע"י מדידת שביעות רצון לקוחות ועוד.

אנו מתמחים בהתוויה ובביצוע של מחקרי שוק יישומיים, איכותיים וכמותיים, במטרה לקבל מידע תומך החלטה תוך שימוש במתודות מחקר מתקדמות. ברשותנו ניסיון רב בביצוע מחקרים שונים בתחומים רבים: מסחר, פיננסים, תחבורה, מזון, קמעונאות, חקלאות, תיירות, פרסום, היי טק.

שרותינו בתחום זה כוללים הן ביצוע של מחקרי שוק והן ייעוץ ופיקוח על מחקר שוק שהלקוח מבצע.

  • מחקרי שוק איכותיים – קבוצות מיקוד, ראיונות עומק
  • מחקרי שוק כמותיים – סקרי שוק, מחקרי שביעות רצון לקוחות
  • ייעוץ לביצוע מחקר – הקנית עקרונות לביצוע מחקר שוק מותאם לצורכי הלקוח ולתקציבו, הגדרת מבנה המחקר, כלי המחקר המתאימים ופיקוח על ביצוע המחקר.
  • איסוף וגיבוש מיידע שיווקי לצרכי קבלת החלטות בעסק

מידע הינו מילת המפתח בעולם העסקי של היום. זמינות המידע והתפוצה שלו הופכים את "כריית" המידע למדע בפני עצמו. היכולת להתמקד בעיקר ולהבין את מגמות השוק העתידי היא קריטית ועשויה להכריע לגבי סיכויי הצלחתו של העסק/הארגון. מערכת מידע שיווקי מורכבת מאנשים המבצעים תהליכי איסוף, ניתוח והערכה של מידע, ממקורות גלויים וסמויים.
תוצר מערכת זו יוצר יתרון תחרותי לארגון/עסק ומשמש בסיס לקבלת החלטות ניהוליות יעילות וטובות יותר.
שיווק העסק דורש מיומנויות של זיהוי שינויים המתרחשים בסביבה העסקית, יכולת להסיק מסקנות ולרתום את השינויים לטובת הארגון. כל שינוי בסביבה העסקית צריך להשפיע על הפעילות השיווקית של הארגון, בעיקר בנושאי הפצת המוצרים/שרותים, תמחור ותקשורת שיווקית.

המידע השיווקי מקנה לך יתרון על פני המתחרים. את המידע שנאסף עבור העסק שלך, אנו מטמיעים בתכנית מותאמת אישית שתאפשר לך להפיק ממנו תועלת מירבית.
מרכיבי מערכת המידע השיווקי המידע במערכת מידע שיווקי נאסף ממספר מקורות ובמספר תהליכי איסוף:
1. מערכת רישומים פנימית– מידע זמין ונגיש הנמצא בארגון, ובו מערכת דיווחים על הזמנות, מחירים, רמות מלאי, תגמולים ותשלומים, רמת ביצועים של אנשי מכירות ועוד. דוגמא: ניהול הזמנות מראה לאנשי המכירות ירידה או עליה בביקוש למוצר/שירות מסוים.
2. מחקר שיווקי– כדי לתת מענה לדילמה שיווקית מבצעים מחקר או סקר שמטרתו לספק מידע בקשר לבעיה השיווקית. דוגמה: מדוע ירדה צריכת מוצר/שירות ספציפי? מה רמת שביעות הרצון של לקוחות העסק?
3. מודיעין שיווקי– מערכת של תהליכים ומקורות בהם עושים שימוש כדי להשיג מידע על הסביבה העסקית והשינויים בה, אשר ישרת את הארגון לטווח קצר ולטווח הארוך. דוגמה: השגת מידע על מגמות עתידיות בתחום פעילות החברה.
4. מערכת תומכת החלטה בשיווק – מערכת המוזנת בנתונים פנימיים וחיצוניים, שיטות, מודלים וטכניקות שונות, ומנפיקה ידע באמצעות תוכנות ייחודיות, בכדי לסייע ולתמוך בקבלת החלטות בשיווק. דוגמה: שימוש בנתוני החברה על מנת להחליט על קידום מוצר מסויים או לייצר שיטת תגמול לאנשי המכירות בחברה.